Vattentäta tossor – Tips för torra fötter på regniga dagar!

Ett par vattentäta tossor är guld värda för att hålla barnets fötter torra när regnet kommer. Här har vi på Tossor.se samlat tips och råd för hur du kan tänka när nederbörden kommer.

Du vet hur det är… det svenska vädret kan man ju faktiskt inte riktigt lita på. Väderleksrapporterna kan det vara lite si och så med – och samtidigt vill man ju inte sitta inne hela dagarna.

Det är helt enkelt en bra idé att alltid ha ett par extra vattentäta tossor med sig ut på utflykten, för säkerhets skull.

Vatten kan snabbt göra fötterna kalla

Den nederbörd som är vanligast i Sverige är regn, men det är ju som bekant inte ovanligt med varken snö eller hagel. Nästan året om får man vara beredd.

Ett par blöta fötter riskerar att riktigt fort bli ruskigt kalla och när barnet är litet vill vi absolut inte att han eller hon ska frysa om fötterna.

Men vi ska inte deppa ihop! Det finns ju en lösning som är både busenkel och smidig.

Vattentäta tossor från Petit Bateau

Petit Bateau har tagit fram ett par riktigt snygga och vattentäta tossor som fungerar i ur och skur. Modellen heter Smoking Blue Prematur och har en insida täckt i mjukt bomullstyg.

Utsidan på tossorna är vaxad och består av polyester. Sulorna är flexibla och spännet består av en tryckknapp med smidiga kardborreband på sidorna.

Ytterligare en fiffig grej med de här tossorna från Petit Bateau är att de tål maskintvätt i 30 grader.

Vårt tips!

Tänk på att om det är kallt ute är lager-på-lager-principen det som gäller. Försök att välja något annat än bomullsstrumpor om det är riktigt kyligt, till exempel strumpor i ull.

Höst- och vintertossor