Friends och My Little Pony samarbetar för mer vänskap

Friends My Little Pony

Dela detta inlägg

Dela på facebook
Dela på linkedin
Dela på twitter
Dela på email

My Little Pony och Friends har skapat en gemensam kampanj för att visa betydelsen av vänskap. Syftet är att öka den allmänna medvetenheten om Friends insatser mot ofrivillig ensamhet genom att uppmuntra till vänliga handlingar i vardagen.

Friends arbete i skolor bygger på värderingar som inkludering, vänlighet och mångfald, vilket även är kärnvärdena för My Little Pony. Det här är något vi på tossor.se vill uppmärksamma.

– Att vara ensam har gjort att jag känt mig annorlunda. Som att hela tiden vara på utsidan och se in på vad andra gör, istället för att vara en del av det. Det har gjort att jag är rädd för att bli övergiven av människor och bli ensam igen, säger Jennifer från Friends Barn- och ungdomsråd.

Maria Loodberg, sakkunnig processledare och utbildare på Friends, berättar i ett pressmeddelande:

– Med den här kampanjen vill Friends och My Little Pony uppmärksamma betydelsen av vänskap för ungas utveckling genom att uppmuntra till små, vänliga och samtidigt betydelsefulla handlingar för att bekämpa mobbningen i skolor.

Hon fortsätter:

– Friends och My Little Pony delar samma värderingar om behovet av mer inkludering, empati och mångfald, om att bra kompisar och lek är viktigt för barns utveckling. Att det ger stöd, styrka och bidrar till att man känner sig älskad och respekterad, vilket är förutsättningar för att våga pröva nya saker och utveckla sina färdigheter.

– Även under pandemitider är det viktigt att uppmärksamma detta, eftersom mobbning inte är något som stannar i skolan utan kan följa med ut på nätet. Eftersom det är pandemi uppmuntrar vi till att de vänliga handlingarna sker inom sociala bubblor, avslutar Maria Loodberg.

Hästarna i My Little Pony uppmärksammar Friends arbete

Kampanjen #MyLittlePonyFriends startades den 25 mars och går ut på att My Little Pony uppmanar sina följare att stötta Friends arbete genom att dela berättelser i sociala medier där man har gjort goda handlingar. Kampanjen utgår från de sex hästarna i My Little Pony och deras egenskaper, att de ska inspirera barn och deras föräldrar till att göra goda handlingar.

Ett exempel är Fluttershy, vars egenskaper är att vara givmild och visa vänlighet; varför inte visa uppskattning för vänner, grannar eller lärare med ett vänligt brev eller en teckning?

En av de andra hästarna, Twilight Sparkle, har som specialité att testa nya saker och på det sättet skaffa nya vänner. Om det finns någon i skolan som verkar ensam, varför inte uppmuntra med med att säga ett enkelt “Hej”? Det kan lysa upp hela ens dag.

Genom att använda #MyLittlePonyFriends på Instagram kan alla dela sin berättelse och inspirera fler till vänliga handlingar.

Lanserar t-shirt och barnbok

Idag lanseras också de exklusiva t-shirts och barnbok som har tillkommit genom samarbetet mellan organisationerna. Intäkterna av produkterna går till att stötta Friends arbete mot mobbning, som bland annat innebär utbildningar i skolor, för att förhindra att barn känner sig ensamma och utfrysta, för att i sin tur minska risken för att hamna i missbruk och få sämre betyg.

Målet med produkterna är att öka interaktionen och lekfullheten, att på det sättet starta en dialog hemma och öka medvetenheten om vikten av vänliga handlingar, så att barnen kan ta det vidare till skolan.

  • Den exklusiva boken Min bästa bok som gjorts kan anpassas till att omfatta 1-3 barn som kommer att bli huvudpersoner och själva få välja färger på ponnyerna. Boken finns tillgänglig från 25 mars-24 april 2021 och kan köpas via Friends webbshop på Friends.se eller Min Bästa Boks webbshop www.minbastabok.se.
  • Den exklusiva t-shirten finns i barnstorlekar såväl som till vuxna. T-shirten finns tillgänglig för köp från 25 mars till 24 april 2021 via Friends webbshop eller hos Shirtstore.

Andra läste även